Activitate SNAC – ”Ziua Internațională a Alimentației” si ”Ziua Pâinii”- 18 octombrie, 2022

Document

În data de 18 octombrie 2022 elevii voluntari de la Colegiul Tehnic V.D. Cotea au desfășurat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) o activitate prin care s-a dorit marcarea Zilei Internaționale a Alimentației si totodată Ziua Pâinii .
Sărbătoarea are scopul de a oferi lumii oportunitatea de a vorbi despre pâine şi despre brutari, de a afla mai multe despre istoria produsului, despre importanţa şi viitorul acestuia.
În atelierul nostru am realizat produse de panificație și patiserie (japoneze și brânzoaice ) pe care apoi le-am oferit cu drag persoanelor aflate în Căminul pentru persoane vârstnice din Focșani. Pentru a îndulci și mai mult atmosfera două eleve au susținut un mic moment artistic. Această activitate desfăşurată în cadrul SNAC, presupune implicare, angajament şi responsabilitate. Şcoala devine astfel mai flexibilă, elevii îi depăşesc graniţele fizice, pentru a-şi derula activităţile în folosul altor copii sau persoane vîrstnice. Implicarea elevilor reprezintă o experienţă de natură să le formeze caracterul, personalitatea şi este un beneficiu reciproc pentru toţi cei implicaţi. Dar cel mai important beneficiu obţinut este de a constata cât de important este să fii alături de cei care au nevoie de tine. Tocmai de aceea voluntarii SNAC sunt un bun exemplu pentru oricine doreşte să li se alăture.

Scroll to Top